Dan sjećanja na Vukovar 2018.

Učenici i profesori Srednje ekonomske škole i ove su se godine prisjetili obljetnice pada herojskog grada Vukovara. Već tradicionalno, počast žrtvi Vukovara odali smo paljenjem svijeća i čitanjem priča posvećenih gradu koji je dao najveću žrtvu u Domovinskom ratu.

Nakon što smo zajednički upalili svijeće ispred škole, Bruno Kurbaša i Nikola Markov čitali su Priče iz Vukovara, Siniše Glavaševića. Bruno je pročitao "Riječ prvu", uvodni tekst u kojem je pisac istaknuo kako je imao bar tu sreću da svoje misli i osjećanja zapiše dok je pod kišom metaka živio svoje posljednje dana u Vukovaru. Nikola je čitao "Priču o ratu". Tu se raspravlja o besmislenosti rata i o činjenici da u ratu prijatelji često postaju neprijatelji.

"... i uvijek, pišući, negdje u dnu svojih misli, a ponekad i pred živom slikom krvi, smrti i razaranja, nisam zaboravljao borce, hrvatske branitelje koji nisu imali sreće, koji nisu dočekali svoje misli, a kamoli svoje obitelji i svoje ljubavi. umjesto njih, primite i moju prvu riječ, riječ istine i ljubavi."

 

 

Jeste li znali kako je Srednja ekonomska škola jedna od prvih škola u Bosni i Hercegovini koja u poslovanju Vježbovnih tvrtki ima implementiran sustav Web shop na CMS sustavu webnode?

Posjetite web stranice naših VT.

Slatki kutak: https://shop-slatkikutak.webnode.hr

Galant-Livno: https://galant-shop.webnode.com/

Agro-Livno: https://agro-livno.webnode.com

Beauty-Livno  https://beauty-livno.webnode.com 

Life d.o.o. :  https://life-livno.webnode.com 

Sir-com d.o.o. https://sircom-livno.webnode.com