II. Sajam karijera Hercegbosanske županije - 2015

 

 

 

 

 

 

 

 

ZKLS- ov „Sajam karijera Hercegbosanske županije“

Dana 13.3.2015 u dvorani Srednje ekonomske škole, točno u podne, održan je drugi po redu i sada već tradicionalni  „Sajam karijera HBŽ“ , koji je otvorio ministar znanosti, prosvjete, kulture i  športa u Vladi Hercegbosanske županije, Petar Galić . Svrha Sajma je informirati maturante Hercegbosanske županije o Sveučilištu u Zagrebu.  Događaj je prvotno zakazan tjedan dana ranije, međutim zbog vremenskih  ( ne)prilika, Zagrebački klub livanjskih studenata (ZKLS)  je bio primoran pomaknuti datum održavanja.   Ovoga puta,  čak ni praznovjerje vezano uz petak 13. nije spriječilo da sve prođe u najboljem redu. 

Put Livna krenulo je 50-ak studenata, što „domaćina“ Livnjaka, što studenata iz cijele Hrvatske. Vesela ekipa je imala zahtjevnu zadaću. Trebalo je gotovo 3 sata, koliko je Sajam trajao, odgovarati na mnogobrojna pitanja  300-tinjak učenika iz cijele županije i ostalih gostiju, podijeliti s njima svoja iskustva o državnoj maturi, dijeliti promotivne letke na štandovima,  ali i savjete budućim studentima. Predstavljeno je 29 fakulteta,  sastavnica  Sveučilišta i veleučilište ZŠEM,  osim toga, učenicima je pobliže prikazan studentski život u Zagrebu, smještaj, prehrana... Nesumnjivo, bili su na visini zadatka,a maturanti mogu biti sigurni da su dobili informacije iz prve ruke. Nakon službenog dijela, uslijedilo je vrijeme zasluženog odmora i zabave. Organizirane su brojne aktivnosti i razgledavanja prelijepog livanjskog  kraja, koji je bez lažne skromnosti  očarao goste. Između ostalog, posjetili smo  franjevački muzej na Gorici (crkva sv. Petra i Pavla), visoravan Kruzi koja je poznata po krdima divljih konja, prirodnom fenomenu i  svjetski zanimljivoj atrakciji,  ranč Lištanac u selu Lištani, memorijalni centar Domovinskog rata u Rujanima, družili  se uz roštilj na stadionu NK Junak, šetali gradom, odmarali uz kavu te tulumarili po okolnim barovima.

Ovogodišnji Sajam imao je i jedan novitet u odnosu na prošlogodišnji. U prostorijama Gimnazije Livno održana je simulacija državne mature za 110 maturanta koji su izrazili želju i interes da se okušaju u testovima iz matematike, hrvatskog  jezika i stranih jezika. Testove su po uzoru na one koji su se do sada pojavljivali  na Državnoj maturi sastavljali članovi ZKLS-a.

Valja naglasiti, da su članovi Zagrebačkog kluba livanjskih studenata zadovoljni postignutim,  prije svega, dobrom posjećenošću.

 -Vjerujem da smo maturantima uvelike pomogli u donošenju jedne od najvažnijih odluka u životu, izbora  fakulteta, odnosno budućeg zanimanja. Njihova zainteresiranost za cjelokupni projekt nam je znak da se naš višemjesečni trud isplatio, rekao nam je predsjednik ZKLS-a Marin Mihaljević.

ZKLS se ovim putem zahvaljuje svim sponzorima, donatorima te onima koji su na drugi način pomogli realizaciju ovog zahtjevnog projekta.

Martina Ćurić/ZKLS
Galerija fotografija

 

Jeste li znali kako je Srednja ekonomska škola jedna od prvih škola u Bosni i Hercegovini koja u poslovanju Vježbovnih tvrtki ima implementiran sustav Web shop na CMS sustavu webnode?

Posjetite web stranice naših VT.

Slatki kutak: https://shop-slatkikutak.webnode.hr

Galant-Livno: https://galant-shop.webnode.com/

Agro-Livno: https://agro-livno.webnode.com

Beauty-Livno  https://beauty-livno.webnode.com 

Life d.o.o. :  https://life-livno.webnode.com 

Sir-com d.o.o. https://sircom-livno.webnode.com