Dan srednjoškolaca

Posljednjih nekoliko godina Dan srednjoškolaca povezan je s Europskom deklaracijom o pravima srednjoškolaca, koju je donio Organizacijski ured za europske udruge učenika – OBESSU, a koju je u svibnju ove godine Nacionalno vijeće učenika prihvatilo. Diljem Europe pokrenuta je kampanja pod nazivom „Light on the rights“, koja promiče Deklaraciju i prava srednjoškolaca. Mnoge škole obilježavaju taj dan na različite načine.
 

Vijeće učenika htjelo je da i naša, Srednja ekonomska škola, obilježi taj dan. Dan srednjoškolaca u našoj školi 2012. godine obilježili smo tako što smo uz odobrenje ravnatelja, pedagoginje i profesora imali skraćene sate te nije bilo usmenih ispitivanja.

Također smo u sklopu toga održali humanitarnu akciju za Marka Vrdoljaka iz Livna i Maria Pranjića iz Tomislavgrada.

U čast praškim studentima odlučili smo doći na nastavu u košuljama. Profesori su nam tijekom sati objašnjavali zašto se održava Međunarodni dan srednjoškolaca, pa smo i mnogo toga saznali.
Za one koji su propustili predavanja dobro je znati kako se međunarodni Dan srednjoškolaca obilježava u spomen na praške studente i srednjoškolce, koji su zbog mirnog prosvjeda protiv nacističke okupacije svoje zemlje, održanog 17. studenog 1939., strijeljani bez suđenja. U ostalim europskim zemljama ovaj dan obilježava se već dugi niz godina kao dan studenata i srednjoškolaca.
Kao uspomenu napravili smo nekoliko fotografija naših učenika.

Jeste li znali kako je Srednja ekonomska škola jedna od prvih škola u Bosni i Hercegovini koja u poslovanju Vježbovnih tvrtki ima implementiran sustav Web shop na CMS sustavu webnode?

Posjetite web stranice naših VT.

Slatki kutak: https://shop-slatkikutak.webnode.hr

Galant-Livno: https://galant-shop.webnode.com/

Agro-Livno: https://agro-livno.webnode.com

Beauty-Livno  https://beauty-livno.webnode.com 

Life d.o.o. :  https://life-livno.webnode.com 

Sir-com d.o.o. https://sircom-livno.webnode.com