Ponos domovine

Suočeni s posljedicama globalizacije i trendovima u društvu kojem je materijalno bogatstvo u prvom planu zaboravljamo na nacionalni ponos i državu. 

Stoga nije čudno kako mnogi nisu svjesni značaja i važnosti vlastite države, osobito za tako malen narod kao što je hrvatski. 

Zato je potrebno s ciljem očuvanja dugo o čekivane države razvijati nacionalne osjećaje i svijest što se ne dobiva rođenjem već odgojem i slobodno se, svojevoljno prihvaća. 

Razlog je to pokretanja našeg projekta i ulazak u populaciju mladih naraštaja kako bi spoznali te iskre no i s punim srcem njegovali domoljublje i povijesne tekovine svojih pradjedova. 

Jer bez ljubavi prema vlastitom narodu i domovini, bez poštivanja svojih velikana, tradicije, jezika, kulture i baštine te poznavanja vlastite povijesti nijedan narod nema budućnosti. 

I naša, Srednja ekonomska škola Livno već dugi niz godina daje svoj mali doprinos kroz sudjelovanje u natjecanju Ponos domovine. 

Riječ je o natjecanju u formi kviza za polaznike srednjoškolskih programa kojim seprovjerava znanje vezano uz Domovinski rat i odgoj, Hrvatsku povijest i zemljopis, ekologiju, religiju, moral i etiku, energetsku učinkovitost i sl...

PROJEKT PONOS DOMOVINE je srednjoškolsko natjecanje edukativno-sportskog karaktera usmjereno jačanju domoljublja i afirmaciji pozitivnih društvenih vrijednosti .
Autor: Žarko Delač

 

 

 

Jeste li znali kako je Srednja ekonomska škola jedna od prvih škola u Bosni i Hercegovini koja u poslovanju Vježbovnih tvrtki ima implementiran sustav Web shop na CMS sustavu webnode?

Posjetite web stranice naših VT.

Slatki kutak: https://shop-slatkikutak.webnode.hr

Galant-Livno: https://galant-shop.webnode.com/

Agro-Livno: https://agro-livno.webnode.com

Beauty-Livno  https://beauty-livno.webnode.com 

Life d.o.o. :  https://life-livno.webnode.com 

Sir-com d.o.o. https://sircom-livno.webnode.com