Dan učitelja 2014.

5. listopada --> Dan učitelja
Svjetski dan učitelja je prilika da se pažnja javnosti usmjeri na važnost uloge nastavnika u društvu. UNESCO i Međunarodna organizacija rada (ILO) potpisali su Preporuku o statusu učitelja 5. listopada 1966. Svjetski dan učitelja prvi je puta svečano obilježen 1994. godine za vrijeme Ministarske konferencije o prosvjeti u Ženevi.

 

Prema UNESCO-u, Svjetski dan učitelja predstavlja važan simbol svijesti, razumijevanja i uvažavanja uloge učitelja u području obrazovanja i razvoja.
Education International (EI), međunarodni sindikat učitelja, zalaže se da Svjetski dan učitelja postane priznat i da se obilježava u što većem broju zemalja širom svijeta. 

U fokusu ovogodišnjeg Dana učitelja, koji nosi naslov Kvalitetni učitelji za kvalitetno obrazovanje, jesu radni uvjeti. Poruka koju se nastoji odaslati jest da bolji radni uvjeti za učitelje znače i bolje uvjete učenja za učenike.
U proglasu objavljenom na stranicama organizacije Education International učitelji zahtijevaju: pristojno radno okruženje, plaće dovoljne za pristojan život, jednake plaće i prava za učiteljice, inicijalno i trajno profesionalno usavršavanje, uključenost u kreiranje zakona, zajedničko pregovaranje za obranu i povećanje prava učitelja. Cjelokupni tekst poruke na engleskom jeziku možete pročitati ovdje. (skole.hr)

Jeste li znali kako je Srednja ekonomska škola jedna od prvih škola u Bosni i Hercegovini koja u poslovanju Vježbovnih tvrtki ima implementiran sustav Web shop na CMS sustavu webnode?

Posjetite web stranice naših VT.

Slatki kutak: https://shop-slatkikutak.webnode.hr

Galant-Livno: https://galant-shop.webnode.com/

Agro-Livno: https://agro-livno.webnode.com

Beauty-Livno  https://beauty-livno.webnode.com 

Life d.o.o. :  https://life-livno.webnode.com 

Sir-com d.o.o. https://sircom-livno.webnode.com