Interliber, 37. međunarodni sajam knjiga i učila + Sajam glazbe i multimedije, Zagreb 2014.

Posjet Zagrebu - Interliber 2014.
Učenici Srednje ekonomske škole su i ove godine posjetili Sajam glazbe i multimedije koji se održavao od 11. do 16. studenog u prostorima Zagrebačkog velesajma. Imali su prilike vidjeti raznoliku ponudu svjetskih proizvođača glazbala, glazbene opreme i profesionalne audio i video opreme, rasvjete i scenske opreme.
U isto vrijeme održavao se i Interliber - međunarodni sajam knjiga, te INFO-sajam informacijskih tehnologija i računalne opreme s naglaskom na računalne igre. Zajedno, ove sajamske cjeline su spojile na jednom mjestu kulturu, sport, obrazovanje, knjige, glazbu, gaming, multimediju i informatiku, što je u malo manje od tjedan dana privuklo više od 100.000 posjetitelja.
Također, u sklopu obilaska grada Zagreba posjećena je i Galerija Klovićevi dvori na Jezuitskom trgu gdje su učenici imali priliku vidjeti izložbu „Volim matematiku“ koja je u Zagreb došla iz Lihtensteina. Tvorci izložbe su˝preveli˝ matematičke vizualne materijale u osjetilnu realnost. Tako se nogometna lopta otkrila kao krnji ikozaedar, a far automobila kao parabolično zrcalo. Mnoštvo primjera iz prirode i naše svakodnevice pomogli su dočarati koliko je matematika uključena u naš svakodnevni život a da toga nismo ni svjesni. Učenici su kroz više od 100 fizičkih modela mogli vidjeti odabrani sadržaj školske matematike u sedam tematskih cjelina - rast i oblik, geometrija oko zlatnog reza, geometrijski oblici, Arhimed (ideje o krugu i kugli), na tragu inženjera (matematika u tehnici, na cestama i u građevini), ogledala (refleksija i simetrija), fraktalno i dinamički (matematika inspirirana oblacima, povrćem i burzovnim kotacijama). Pozornost je privukla soba obložena ogledalima i beskonačnim odrazima (idealna za mnogo „selfija“ odjedanput)  kao i soba u kojoj su se kroz različite računalne simulacije učenici mogli natjecati međusobno i u praksi vidjeti vezu informatike i matematike. (Galerija fotografija) - (Video sa izložbe Volim matematiku) a kako je bilo u busu poslušajte ovdje)
 
 

 

Jeste li znali kako je Srednja ekonomska škola jedna od prvih škola u Bosni i Hercegovini koja u poslovanju Vježbovnih tvrtki ima implementiran sustav Web shop na CMS sustavu webnode?

Posjetite web stranice naših VT.

Slatki kutak: https://shop-slatkikutak.webnode.hr

Galant-Livno: https://galant-shop.webnode.com/

Agro-Livno: https://agro-livno.webnode.com

Beauty-Livno  https://beauty-livno.webnode.com 

Life d.o.o. :  https://life-livno.webnode.com 

Sir-com d.o.o. https://sircom-livno.webnode.com