Spelling Bees 2015

"Spelling Bees" testira umijeće učenika u slovkanju riječi na engleskom jeziku. Obzirom da engleski jezik ne slijedi pravilo doslovnog slovkanja, kao što je to slučaj s bosanskim, hrvatskim i srpskim jezikom, poznato je koliko riječi mogu biti teške za spelovati. Ovakva natjecanja u slovkanju održavaju se u školama širom SAD-a kako bi se pomoglo učenicima u učenju jezika, u poboljšanju vještina slovkanja i obogaćivanju rječnika, ali i zato što su ova natjecanja zabavna za učenike i publiku.
 

Regionalno finale za područje Mostara organizirano je u Američkom kutku Opće gimnazije Mostar na Španjolskom trgu, gdje su se učenici srednjih škola natjecali u slovkanju riječi. Dva pobjednika s natjecanja sudjelovat će na finalnom državnom natjecanju koje će se održati u Sarajevu, 9. svibnja 2015. godine.

''Ovaj projekt ima za cilj da učenicima što više približi engleski jezik, te da ga što bolje prouče, poboljšaju vještine i obogate riječnik'', rekao je medijima Nicholas Geisinger, zamjenik atašea za kulturu, koji je bio i 'sudac slovkanja'.

Projekt organizira Veleposlanstvo SAD-a a počeo je s 4.000 učenika u 121 škole širom BiH koji su se natjecali u svojim učionicama u veljači ove godine. Broja škola koje su ove godine sudjelovale na ovim natjecanjima se povećao za impresivnih 43%.(c)Bljesak.info

I naša Srednja eknomska škola je sudjelovala na ovom najecanju. Školu su predstavili Ljuba Brdar i Mijo Kurtović pod vodstvom profesorice Daniele Ćubele. 

Jeste li znali kako je Srednja ekonomska škola jedna od prvih škola u Bosni i Hercegovini koja u poslovanju Vježbovnih tvrtki ima implementiran sustav Web shop na CMS sustavu webnode?

Posjetite web stranice naših VT.

Slatki kutak: https://shop-slatkikutak.webnode.hr

Galant-Livno: https://galant-shop.webnode.com/

Agro-Livno: https://agro-livno.webnode.com

Beauty-Livno  https://beauty-livno.webnode.com 

Life d.o.o. :  https://life-livno.webnode.com 

Sir-com d.o.o. https://sircom-livno.webnode.com